Saturday, February 12, 2011

Kek Lapis Sisik Ikan


BahanA:

10 biji kuning telur
2 biji putih telur
250g gula halus
1 sudu mkn ovallette
75ml air sejuk
1 tin sekaya}180g
1/2 botol kecil horlicks}200g

250g tepung hong kong
300g mentega}dipukul bersama
4 sudu mkn susu pekat manis
4 bungkus manisan masam manis

Cara membuatnya:
-pukul bahan A hingga kembang. kaupkan tepung dan kacau hingga sebati
-masukkan mentega yg telah dikacau hingga rata dn sebati.
-bakar 4 sudu mkn adunan hingga masak....lapisan pertama biar kosong.
-bakar 4 sudu mkn lagi hingga masak kemudian cucuk mencondong buah manisan keatas lapisan kek..bakar sekejap dn kemudian tekan kek tu dgn penekan kek.
-masukkan 4 sudu mkn adunan lagi dan bakar
-ulangi proses tadi hingga habis

*loyang 8x8 inci dn api kena pandai2 control sendiri...

No comments:

Post a Comment