Bahan-bahan
1 cwn biskut hancur (biskut marie)
1/3 cup mentega, dicairkan (kt microwave pun boleh)
500 gm cream cheese (biarkan pd suhu bilik)
2 sudu teh gelatine yg dilarutkan dgn 1/4 cwn air panas (yg betul2 panas...br lepas mendidih gitu)
Susu pekat (400gm)
1/3 cwn lemon jus
2 sudu besar parutan kulit lemon
KIT KAT
Cara2nya
Campurkan biskut yg hancur dgn mentega cair dan tekan2 & padatkan pada base loyang springform tin dan sejukkan dlm fridge..
Pukul cream cheese sampai lembut, masukkan larutan gelatine, susu pekat, lemon jus dn parutan lemon. Pukul smpi adunan sama rata.
Tuangkan kat atas base yg dh kita sejukkan tadi....lepas tu simpan balik dlm fridge semalaman. Pastu tuang blueberry topping tuh on top of the cake..agak2 lah eh when using the topping..:)
VERSION KIT KAT
sebelum add cream cheese pd base tu cha ambil (about 1/2 cup cream cis mixture & 1 tsp.choc emulco klu nk pekat bole tmbh lagi) then marblekan atas cream cheese yg dh dituang ke loyang
then ambil kit kat patah2kan dan "botox"kan di cream cheese td..
No comments:
Post a Comment