Friday, January 28, 2011

nuttella roll

BAHAN-BAHAN ( LOYANG 10X7X1 INC.= 5 ROLLS )BY KAK FIDA

150 G GULA HALUS/CASTOR SUGAR
90 G TEPUNG GANDUM
50 G TEPUNG JAGUNG
20 G SUSU TEPUNG
1 SK BAKING POWDER
50 G KACANG WALNUT - DI CINCANG HALUS
1 SB OVALETTE
10 BIJI TELUR (GUNA HANYA 5 PUTIH TELUR)
120 G MENTEGA - CAIRKAN
1 SK ESEN VANILLA
PEWARNA MERAH, KUNING DAN HIJAU JIKA PERLU
SECUKUP CHOC. NUTELLA

CARA-CARA

AYAK TEPUNG2 DAN BAKING POWDER.CAMPURKAN BERSAMA GULA, TELUR, OVALETTE DAN TEPUNG2 DAN PUKUL HINGGA KEMBANG.

MASUKKAN MENTEGA CAIR DAN VANILLA DAN DIKACAU DGN SENDUK HINGGA SEBATI.CAMPURKAN WALNUT CINCANG DAN GAUL SEBATI.

BAHAGIKAN KEBADA BEBRAPA BAHAGIAN.MASUKKAN PEWARNA KESUKAAN ANDA.

LOYANG DI ALAS DGN KERTAS MINYAK DAN DIGRIS. TUANGKAN ADUNAN DAN RATAKAN.

BAKAR DLM OVEN SELAMA 10-12 MIN PD SUHU 170C ATAU HINGGA PERMUKAAN KEK KEKUNINGAN.

KELUARKAN KEK DRPD LOYANG DAN SEJUKKAN. KEMUDIAN SAPUKAN SECUKUP CHOC. NUTELLA DAN DIGULUNG.

No comments:

Post a Comment